I mai deltok elevene i VG1 på en byvandring for å bli kjent med beplantningen i bydelen.
Elevene i VG1 gikk inn i rollen som forskere under den sosiologiske byvandringen!
Turen ble arrangert av biologilæreren deres og formålet var å studere beplantningen og dyrene (spesielt fulger, katter i området samt bier) i nærområdet. Turen gikk via Gyldenløves gate, Frognerparken, Bogstadveien og Oscars gate). Er det mange ulike plantearter? Stedlige eller eksotiske arter? Styrt av kommunen eller av privatpersoner?
I skogene rundt byen er planteartene stedlige, mens det i byen er kommunen og privatpersoner som har plantet en rekke ulike eksotiske slag for å pynte opp. Kommunen har for eksempel en økende tendens til å plante trær som forblir små og dermed gjør vedlikeholdsarbeidet enklere. Her er spesielt dekorative kirsebær populære (det man gjerne kaller japanske kirsebær trær som er dekket med rosa blomster i mai). Disse blir aldri særlig dominerende og gir ikke mye skygge om sommeren!
Elevene benyttet seg av ulike verktøy man benytter seg av i sosiologiske undersøkelser og i forskningsøymed (analyser, foto, beskrivelser, adresser, oversikt over nettsteder, kart, historie, vitner osv.). Resultatene finner du i det interaktive kartet under.
For å bli kjent med både flora og fauna i hver enkelt gate, foreslår vi at du klikker på titlene. Beskrivelser og foto elevene har tatt viser sammenhengen mellom det biologiske mangfoldet og stedets funksjon.