Møte med Denis COLOMBI, sosiolog og forfatter

Torsdag 6. mai intervjuet elevene i leseklubben for SES High School Book Prize sosiolog Denis Colombi på videokonferanse foran et publikum bestående av hele førsteklassen (på avstand på grunn av helsetiltak).

Denis Colombi, sosiolog, professor i SES og forfatter av bloggen http://uneheuredepeine.blogspot.com/ har sagt ja til å snakke med oss ​​om boken hans Where does the money of the poor go, utgitt av Payot i fjor, der han dekonstruerer vanlige misoppfatninger om fattigdom, dens årsaker og den antatte «misforvaltningen» av pengene deres av de fattige.

Denis Colombi lånte seg med stor vennlighet og klarhet til spørsmålene våre.

Basert på en rekke forfattere og undersøkelser viser han at fattigdom ikke er konsekvensen av dårlig forvaltning av pengene deres av fattige mennesker, tvert imot, men ganske enkelt at mangelen på penger hindrer dem i å komme seg ut av fattigdom uansett hvor hardt man prøver.

Den dokumenterer nettopp denne innsatsen, som vi generelt ikke er klar over.

«Hvor de fattiges penger går» er en bok jeg elsket. Han endret helt mitt syn på fattigdom og hvordan en fattig mann forvalter pengene sine. Stereotypiene vi kan ha på de fattiges penger er motargumentert og fattigdom viser seg å være helt annerledes enn det vi kan tro. Vi lærer i denne boken at vi alle tror at det finnes «gode» og «dårlige» fattige, de dårlige er de som spiller på folks medlidenhet for å tjene et minimum av penger og deretter bruke dem på sigaretter, alkohol, eller enda verre, narkotika. Vi ønsker alle å gi pengene våre til de gode fattige. Bare det er ingen forskjellige kategorier av fattige. Vi vil bare rense samvittigheten ved å si at disse pengene ville vært dårlig brukt. Kort sagt, denne boken bryter stereotypiene vi har om de fattige og om fattigdom generelt. Jeg anbefaler det på det sterkeste. »

Pauline,  1re